КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Вишгородська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Вересень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:27

    Головна » 2012 » Вересень » 8 » Нове у законодавстві про зайнятість
    23:53
    Нове у законодавстві про зайнятість
    Нове у законодавстві про зайнятістьЗакон України «Про зайнятість населення» від 5 липня 2012 № 5067-VI, який набуде чинності з 1 січня 2013 року, – офіційно опублікований.

    Закон визначає правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю та реалізації їхніх прав на соціальний захист від безробіття. 

    Цим Законом до категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню віднесено, зокрема: осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» лишилося 10 і менше років; молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилися із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка вперше приймається на роботу.

    Відповідно до цього Закону надається державна підтримка молодим працівникам, залученим до роботи в селах і селищах

    Статтею 28 Закону передбачено, що молодому працівникові, який уклав трудовий договір за спеціальністю на строк не менш, як три роки з підприємствами, установами та організаціями, що розташовані у селах і селищах, надається житло на строк його роботи та одноразова адресна допомога у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів Державного бюджету України. 

    Якщо молодий працівник пропрацює не менше десяти років, то надане житло передається йому у власність.

    Розширено можливості для підвищення конкурентоспроможності молоді

    Студентам вищих та учням професійно-технічних навчальних закладів, які здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, надано право проходити стажування за професією (спеціальністю) у вільний від навчання час

    Строк стажування за договором не може перевищувати 6-ти місяців. Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки.

    Статус безробітного відповідно до статті 43 Закону надається особам за їх особистою заявою у разі відсутності підходящої роботи з першого дня реєстрації у територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування. 


    Юридичний відділ ЦК Профспілки
    Переглядів: 544 | Додав: adminvuw | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz