КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Вишгородська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 08:35

    Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Про необгрунтоване зниження соціальних гарантій для вчителів
    21:50
    Про необгрунтоване зниження соціальних гарантій для вчителів

    Голові Київської обласної  державної  адміністрації         Шандрі В.М.

     

    Шановний Володимире Миколайовичу!

     

             Останнім часом значно погіршився матеріальний стан освітян Київщини. Маємо факти необ’єктивного, дещо упередженого ставлення окремих  керівників гілок виконавчої влади до освітянського середовища області.

              Це пов’язано з необґрунтованим скасуванням на місцях доплат і інших грошових виплат педагогічним працівникам, що входять до структури заробітної плати і передбачені чинним законодавством та Законом України «Про освіту».

             Зокрема, вже в 10 районах та містах області (міста Березань, Васильків, Ржищів, Білоцерківський, Богуславський, Згурівський, Макарівський, Ставищенський, Тетіївський райони) повністю скасовано 20% надбавку за престижність праці педагогічних працівників, управліннями і відділами освіти знімаються доплати за класне керівництво, перевірку зошитів та інші види педагогічної діяльності.

             Подібні заходи місцевими органами влади, з посиланням на неіснуючі  нормативні акти, мотивуються необхідністю безумовного забезпечення потреби в коштах на оплату праці педагогічних працівників, які відсутні в бюджеті.

             Інформуємо, що в жодних офіційних документах Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів не йдеться про зниження розмірів рівня заробітної плати для педагогів і рішення з цього приводу ними  не приймалися, що ставить під сумнів правомірність дій органів місцевої влади, які призвели до звуження трудових прав працівників навчальних закладів.

             Неправомірність таких дій підтверджується листом Секретаріату Кабінету Міністрів України № 13675/0/2-14 від 07.10.2014 року за підписом міністра Кабінету Міністрів О.Семерака  та листом Міністерства фінансів України № 31-07010-05-3/24538 від 24.09.2014 року за підписом заступника міністра В. Матвійчука, які надійшли за запитами профспілкової сторони щодо законодавчих підстав стосовно обмежень в оплаті праці педагогів (листи додаються).

             Рішення щодо зменшення розмірів заробітної плати також суперечать абзацу 3 статті 32 КЗпП України в частині попереднього,  за 2 місяці, повідомлення про зміни в оплаті праці, та пунктів 2.2.1, абзацу 4 пункту 2.2.6,  2.5.6  Тристоронньої угоди між Київською обласною державною адміністрацією, Спільним представницьким органом об’єднань організацій роботодавців Київської області та Київською обласною радою профспілок на 2013-2015 роки.

             Скорочення рівня заробітної плати педагогів викликало значний суспільний резонанс. Ці факти були предметом серйозного обговорення на Всеукраїнському форумі профспілок «За гідну працю та добробут людини», який відбувся  7 жовтня 2014 року у місті Києві у присутності міністра праці і соціальної політики Л. Денісової та заступника міністра фінансів                  В. Матвійчука.

             Необґрунтоване зниження соціальних гарантій для вчителів нещадно експлуатується політиками, які в своїх передвиборчих програмах трактують це як антисоціальні дії нинішньої влади.

             Викликає здивування позиція Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, який погоджується з тим, що заходи жорсткої економії коштів відбуваються за рахунок скасування соціальних гарантій  вчителям,  шляхом вилучення цих коштів з освітянського бюджету і який повинен стояти на захисті законних інтересів освітян. Таке відношення  негативно впливає на настрої працівників галузі.

             Профспілкова сторона, як законний представник освітян у стосунках з роботодавцем, не може погодитись із спробами необґрунтованого обмеження їх соціальних і трудових прав, які передбачені чинним законодавством.

             Шановний Володимире Миколайовичу, президія ради Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, просить Вас звернути увагу керівників органів виконавчої влади на місцях на недопущення необґрунтованого зменшення соціальних гарантій для працівників установ і закладів освіти, що встановлені чинним законодавством України.

     

    За дорученням президії,

    з повагою

     

    Голова обласної

    організації Профспілки                                                       А.Д. Цикалюк

    Переглядів: 439 | Додав: adminvuw | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz