КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Вишгородська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 23:54

    Головна » 2014 » Серпень » 25
    Міністерство освіти і науки України з метою забезпечення реалізації прав дитини, за бажанням батьків, на здобуття дошкільної освіти до 7 років, поширення практики відкриття при загальноосвітніх навчальних закладах груп для дітей старшого дошкільного віку надало органам управління освітою та дошкільним і загальноосвітнім навчальним закладам інструктивно-методичні рекомендації щодо організації роботи таких груп. Завантажити рекомендації lyst_z_dodatkamu.doc
    Переглядів: 429 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України направив звернення до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка щодо намірів звузити права освітян та інших працівників бюджетної сфери. Йдеться про заходи меморандуму Міжнародного валютного фонду, спрямовані на скорочення чисельності працівників бюджетної сфери, укрупнення розмірів класів та шкіл, скорочення штатів, підвищення педагогічного навантаження для вчителів з 18 до 22 годин з метою скорочення видатків на галузь освіти. У складних соціально-економічних умовах саме освіта має стати підґрунтям для консолідації суспільства для виходу з кризової ситуації, – йдеться у листі ЦК Профспілки. Галузева Профспілка просить не допустити схвалення Меморандуму Міжнародного валютного фонду, реалізація якого значно погіршить умови оплати праці працівників освіти, та забезпечити дотримання вимог статей 22 Конституції України якою заборонено при пр ... Читати далі »
    Переглядів: 429 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    З метою реалізації конституційного права на працю громадян, які вимушено переселилися з територій, де проводиться антитерористична операція, Міністерство соціальної політики та Міністерство освіти і науки звертають увагу керівників органів державної служби зайнятості та місцевих органів управління освітою на необхідність здійснення напередодні нового навчального року невідкладних і скоординованих дій для забезпечення працевлаштування вчителів загальноосвітніх шкіл та вихователів дошкільних навчальних закладів, які звертаються в пошуках роботи і не мають можливості надати відповідні документи для оформлення трудових відносин (спільний лист МОН та Мінсоцполітики № 1/12-5698, 9209/0/14-14/21 від 15.08.2014). У зв’язку з цим центрам зайнятості рекомендовано оперативно налагодити з місцевими органами управління освітою обмін інформацією в режимі онлайн про актуальні вакансії та претендентів н ... Читати далі »
    Переглядів: 422 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    Згідно із статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту», навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Структура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою. Режим роботи загальноосвітнього навчального закладу визначається ним на основі нормативно-правових актів та за погодженням з територіальними установами державної санітарно-епідеміологічної служби. Згідно з пунктом 9.3. Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5 ... Читати далі »
    Переглядів: 438 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    СТРАТЕГІЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ Федерації профспілок України, ЇЇ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ (проект) І. Вступ Стратегія модернізації ФПУ, її членських організацій спрямована на зміцнення профспілкового руху, посилення його ролі і місця у громадянському суспільстві. Жорсткий наступ на права найманих працівників, зниження життєвого рівня, зростання безробіття, порушення роботодавцями трудових прав найманих працівників, утиск прав самих профспілок вимагають від них солідарності і єдності, результативності захисних функцій, вдосконалення організаційної структури й фінансового зміцнення, здійснення конкретних кроків для свого оновлення. Однак, протягом останнього часу потенціал профспілок реалізується не повною мірою. Як наслідок, у сучасному профспілковому русі сформувалося чимало проблем, до яких можна віднести постійне скорочення профспілкового членства з різних причин, недостатнє представниц ... Читати далі »
    Переглядів: 773 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    Шановні колеги! Щиро вітаємо Вас із визначним днем у історії нашої молодої держави - Днем Незалежності України! У серцях громадян України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці! Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнє - обов’язок кожного з нас, усього народу! Тож хай натхнення, культурна духовність, жагучий оптимізм примножують славу України, наповнюючи її добробутом, процвітанням та благополуччям! Миру вам та вашим родинам! Слава Україні
    Переглядів: 407 | Додав: adminvuw | Дата: 25.08.2014

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz